Išskirtinė sūrio "Džiugas" degustacija

www.lpua.lt > Straipsniai >Pašalinio vandens atsiradimo piene priežastys ir prevencija

Lapkričio 21 dieną „Gero skonio“ klubas sukvietė svečius į tikrą skonio šventę – degustaciją-vakarienę, kurią inicijavo sūris „Džiugas“. Vakaras vyko restoranų komplekse „Bizarre“, įsikūrusiame Pylimo g. 38, Vilniuje. Renginyje svečiai galėjo paragauti skirtingos brandos (12, 18, 24, 36, 48 ir 60 mėnesių) sūrių. Vakarą vainikavo išskirtinė degustacija, kurios metu svečiams buvo suteikta unikali galimybė pirmiesiems paragauti 100 ir 120 mėnesių brandinto „Džiugo“ sūrio. Šią ypatingą degustaciją vedė prekės ženklo „Džiugas“ vadovė Asta Gaubienė. Renginyje svečiai taip pat sužinojo daug įdomių faktų apie sūrio vartojimo kultūros istoriją ir naujas madas. Įmonės „Menhir Salento“ atstovė Giusi Giracello pristatė vynus, kurie padėjo atskleisti skirtingos brandos sūrių skonio ir aromato savybes. Vakarą vedė Jonas Norkevičius.

 

Po skirtingos brandos sūrių degustacijos su įvairiais deriniais (medumi, lazdynų ir anakardžių riešutais, džiovintomis spanguolėmis, šviežių obuolių ir kriaušių griežinėliais, braškėmis bei vynuogėmis) skanauti skrudinti naminiai ravioliai, įdaryti antiena ir 24 mėnesius brandintu sūriu „Džiugas“. Svečiai galėjo pasimėgauti net „Džiugo“ ledais. Vakaro kulminacija tapo ir abejingų nepaliko 100 mėnesių (8 metus) ir 120 mėnesių (10 metų) brandintų sūrių degustacija – jie ragauti su apelsinų ir figų džemais.

 Apie sūrio brandinimo kelią pasakojo prekės ženklo „Džiugas“ vadovė Asta Gaubienė. Šis kietasis sūris gaminamas Žemaitijos sostinėje Telšiuose, kur jau nuo 1924 metų veikia įmonė „Žemaitijos pienas“. Kietasis sūris „Džiugas“ – tai įmonės pasididžiavimas, legendomis apipintas ir pasitelkus naujausias technologijas pagamintas produktas, turintis ir penktąjį – umami – skonį. „Džiugo“ pavadinimas kilęs nuo piliakalnio, kurį, remiantis legenda, supylė milžinas Džiugas savo mylimos žmonos Austelės atminimui. Sūris „Džiugas“ gaminamas išskirtinai tik iš vasaros pieno (nuo gegužės iki spalio), o vienai 4 kilogramų „Džiugo“ galvai pagaminti reikia net 60 litrų pieno. Tai dar ne visi įdomūs ir intriguojantys faktai, kuriuos vakaro metu išgirdo svečiai. Visgi svarbiausia užduotis buvo paragauti, įvertinti ir pajusti pasididžiavimą, kad mūsų šalyje gaminamas daugybę apdovanojimų visame pasaulyje pelnęs ir pripažintas kietasis sūris, prieš kurį galvas lenkia ir gurmanai, ir žinovai.

Renginio pabaigoje svečių taip pat laukė smagioji viktorina, kurioje jie galėjo pasitikrinti ir patvirtinti savo gastronomijos žinias bei tą vakarą išgirstus naujus faktus apie sūrį „Džiugas“. Teisingai atsakę į klausimus džiaugėsi vertingais ir, žinoma, skaniais prizais, kurie papildė šventinę nuotaiką ir leido pratęsti vakaro atmosferą.

© 2014 dizaino propaganda    >>>     Tel: +370 68608249      >>>    LIETUVOS PIENO ŪKIŲ ASOCIACIJA. Sekite mus čia: