top of page

LIETUVOS PIENO ŪKIŲ ASOCIACIJA

2015-07-07

 

Išskirtinis atvejis Lietuvoje, antrus metus iš eilės „Džiugas Gourmet“ brandintas 36 mėnesius, pelno aukščiausią įvertinimą — 3 aukso žvaigždes iš trijų galimų, už skonį ir kokybę konkurse Briuselyje. Džiugi žinia į Žemaitijos sostinę Telšius iš Belgijos sostinės atkeliavo gegužės 8-ąją, švenčiant Džiugiadienį — jau tradicine tapusią miesto ir sūrininkų šventę.
Briuselyje įvykusiame pasauliniame „Superior taste award 2015“ konkurse sūris „Džiugas Gourmet“ gavo aukščiausią — 3 aukso žvaigždžių — įvertinimą už skonį ir kokybę.

 

Trys aukso žvaigždės kietajam sūriui „Džiugas“ Briuselyje skiriamos jau antrus metus iš eilės — pernai Telšių sūrininkų kūrinys taip pat gavo aukščiausią įvertinimą. O 2011-aisiais ir 2013 metais tame pačiame konkurse sūris „Džiugas“ įvertintas 2 žvaigždėmis iš 3 galimų. Tad drąsiai galima sakyti: šis sūris — geriausias iš geriausių.

Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva diplomą įteikė "Žemaitijos pieno" inžinierei-ekologei Silvai Sendriuvienei

 

„Džiugas Gourmet“ brandintas 36 mėnesius

www.lpua.lt > Naujienos > „Džiugas Gourmet“ brandintas 36 mėnesius

Prestižinį konkursą kasmet rengia Tarptautinis skonio ir kokybės institutas (International taste and quality institute (iTQI). Komisiją sudaro didžiausių Europos ir kulinarijos institucijų nariai, someljė, virtuvės šefai, maisto ekspertai.
Šiame konkurse produktai vertinami aklai — nė vienas komisijos narys nežino nei gaminio pavadinimo, nei gamintojo, nei kilmės šalies. Maisto žinovus pakerėjo brandus sūrio „Džiugas Gourmet“ skonis — tvirtas, stiprus, maloniai aitrus ir aštrus, šiek tiek primenantis vaisių skonį. Tirpstantis burnoje ir tarsi švelniomis liepsnelėmis kutenantis ne tik gomurį, bet ir širdį.
Gurmanų vertinamas sūris yra subtiliai rausvos marmuro spalvos. Jo tekstūra — smagiai lūžtanti, išmarginta baltais kalcio druskų kristalėliais. Pikantiška palaima ir aristokratiškas malonumas.
Ne veltui šis sūris brandinamas patalpoje, kurioje sklinda genialiojo kompozitoriaus M.K.Čiurlionio muzikos garsai,— klasikinė muzika ir Žemaitijos meistrų triūsas „Džiugą“ paverčia Palaima ne tik gomuriui, bet ir sielai.
Faktas, kad taip puikiai buvo įvertintas lietuvių sūrininkų kūrinys, džiugina ne tik juos pačius, bet ir gero skonio vertintojus visoje Lietuvoje. Jie jau seniai, žino, kad 36 mėnesius brandintas sūris „Džiugas Gourmet“ yra puikus kompanionas prie vyno taurės. Gurmaniškus pojūčius skatina ir kietasis sūris, patiekiamas su šviežiomis kriaušėmis, sultingais meliono gabaliukais, figomis ar riešutais. O sūris su kvapia kapučino kava gali būti puiki popietės užkandėlė. Tuo labiau kad tai ne tik skani, bet ir sveika užkandėlė, puikus energijos šaltinis — kietajame Sūryje, mažai riebalų, daug vertingų baltymų, kalcio, aminorūgščių ir kitų naudingųjų medžiagų. Ne veltui lietuviškas sūris „Džiugas“ — geriausias iš geriausių! 

bottom of page