top of page

LIETUVOS PIENO ŪKIŲ ASOCIACIJA

 

Pavasarinės žemaičių gaminių kelionės   

www.lpua.lt > Naujienos > Pavasarinės žemaičių gaminių kelionės  

Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva diplomą įteikė "Žemaitijos pieno" inžinierei-ekologei Silvai Sendriuvienei

2015-04-24

 

PRANCŪZIJOJE
Šis pavasaris kietajam sūriui DŽIUGAS Prancūzijoje labai sėkmingas, nes nuo šiol jis parduodamas ir vienoje prestižiškiausių Paryžiaus parduotuvių LA GRANDE EPICERIE DE PARIS — BON MARCHÉ. Tarp visame pasaulyje pripažintų sūrių čia rasime ir mūsų lietuviškąjį. Ši parduotuvė įtraukta į 50 būtiniausių lankytinų pasaulio vietų sąrašą, tad, reikia tikėtis, greitu metu DŽIUGAS atsidurs tarp 50 būtiniausių paragauti sūrių. 

Anot LPĮA vykdomojo direktoriaus Lauryno Vilimo, pagrindinės vartojimo tendencijos nesikeičia, todėl sąraše ir toliau dominuoja lietuviškos prekės.
„Vartotojas vis dažniau gilinasi į produkto sudėtį, jam rūpi kokybė. Kokybės kriterijus tampa vis svarbesnis ir ateityje gali tapti stipriausiu argumentu konkurencinėje kovoje“, — teigė L.Vilimas.
Džiugu, kad net keturis „Žemaitijos pieno“ bendrovėje gaminamus produktaus pirkėjai pripažino populiariausiais Lietuvoje. Tai kietasis sūris DŽIUGAS Mild, brandintas 12 mėnesių, vanilinis varškės sūrelis „Magija“, ŽEMAITIJOS pusriebė varškė, 9 proc. riebumo, PIK-NIK plėšomos sūrio dešrelės.

Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva diplomą įteikė "Žemaitijos pieno" inžinierei-ekologei Silvai Sendriuvienei

Anot LPĮA vykdomojo direktoriaus Lauryno Vilimo, pagrindinės vartojimo tendencijos nesikeičia, todėl sąraše ir toliau dominuoja lietuviškos prekės.
„Vartotojas vis dažniau gilinasi į produkto sudėtį, jam rūpi kokybė. Kokybės kriterijus tampa vis svarbesnis ir ateityje gali tapti stipriausiu argumentu konkurencinėje kovoje“, — teigė L.Vilimas.
Džiugu, kad net keturis „Žemaitijos pieno“ bendrovėje gaminamus produktaus pirkėjai pripažino populiariausiais Lietuvoje. Tai kietasis sūris DŽIUGAS Mild, brandintas 12 mėnesių, vanilinis varškės sūrelis „Magija“, ŽEMAITIJOS pusriebė varškė, 9 proc. riebumo, PIK-NIK plėšomos sūrio dešrelės.

ANGLIJOJE
Kovo 22-25 dienomis Anglijoje, Londone, įvyko viena žinomiausių maisto pramonės parodų — IFE 2015. Joje ŽEMAITIJOS PIENO bendrovė pristatė ne tik platų gurmaniško sūrio DŽIUGAS asortimentą, bet ir mineralinį vandenį TICHĖ. Stendą aplankė Olandijos, Belgijos, Prancūzijos, Ispanijos, Rusijos, Jungtinės Karalystės, Italijos, Danijos, Turkijos, Suomijos, Lenkijos, Izraelio ir kitų šalių atstovai. 

Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva diplomą įteikė "Žemaitijos pieno" inžinierei-ekologei Silvai Sendriuvienei
Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva diplomą įteikė "Žemaitijos pieno" inžinierei-ekologei Silvai Sendriuvienei

Parodos lankytojai ypač stebėjosi neįprastu DŽIUGO ir medaus deriniu — paragavę girdavo švelniai pikantiško kietojo sūrio ir natūralaus lietuviško medaus skonio harmoniją. Daugelis teiravosi, kur galėtų įsigyti unikalaus kietojo lietuviško sūrio. Už kokybę, pakuočių išradingumą bei išskirtinumą pagyrų sulaukė ir rūkytas sūrio užkandis MILDĖ.
Parodoje užmegzta per 40 naudingų kontaktų iš 12 šalių, kurie sustiprins žemaitiškų produktų plėtrą Europoje ir kitose pasaulio valstybėse.

JAPONIJOJE
Kovo 3-6 dienomis Japonijoje, Tokijo mieste, įvyko viena žinomiausių maisto pramonės parodų Azijoje — FOODEX JAPAN 2015, kurioje ŽEMAITIJOS PIENO bendrovė dalyvavo pirmąkart ir pristatė ne tik platų sūrio DŽIUGAS asortimentą, plėšomas sūrio dešreles PIK-NIK, lydyto sūrio užkandžius MILDĖ, bet ir išskirtine kokybe pasižymintį mineralinį vandenį TICHĖ. Prestižinėje parodoje dalyvavo per 2900 įmonių iš 78 pasaulio šalių. Stendą aplankė Japonijos, Pietų Korėjos, Taivano, Vietnamo, Belgijos, Prancūzijos, Ispanijos ir kitų šalių atstovai. 

Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva diplomą įteikė "Žemaitijos pieno" inžinierei-ekologei Silvai Sendriuvienei

Užmegzta per 100 naudingų kontaktų, kurie sustiprins plėtrą Japonijos rinkoje ir kitose tolimosios Azijos valstybėse. Lankytojai žavėjosi sūrio DŽIUGAS panaudojimo galimybėmis — nuo desertų iki sūrių pagardų — noriai ragavo ir vertino sūrius.
Ypatingo susidomėjimo sulaukė Japonijoje bei Korėjoje itin populiarių plėšomų sūrio dešrelių atitikmuo PIK-NIK bei rūkytas sūrio užkandis MILDĖ, taip pat analogų neturintys MAGIJA sūreliai, lankytojus stebinę neįprastu varškės purumu. Profesionalai gyrė ŽEMAITIJOS PIENO gaminius už unikalumą, kokybę bei pakuočių išradingumą.
Rūkyto sūrio užkandžio RAMBYNO SNACK jau galima rasti prestižinėse specializuotose parduotuvėse HISADA. Tai akivaizdus lietuviško sūrio įvertinimas besivystančioje Japonijos sūrio rinkoje. Po didžiulio susidomėjimo ŽEMAITIJOS PIENO gaminiais produkcija pristatyta klientų pardavimo taškuose AKITOJE. 

Telšių rajono savivaldybės meras Vytautas Kleiva diplomą įteikė "Žemaitijos pieno" inžinierei-ekologei Silvai Sendriuvienei

LENKIJOJE
Kovo mėnesį ŽEMAITIJOS PIENAS tradiciškai dalyvavo vienoje didžiausių Lenkijoje parodoje EUROGASTRO 2015. Tai bene reikšmingiausias HoReCa sektoriaus atstovų renginys Lenkijoje. Šiemet gausiai įmonės stende lankęsi kaimynų gastronomijos ekspertai ieškojo naujovių, smalsiai ir aktyviai vertino naujus ir jau žinomus pieno produktus, patys nebijodami eksperimentuoti. Vieni iš tokių — japoniškos virtuvės Varšuvoje meistrai. Įvertinę kietojo sūrio DŽIUGAS privalumus, japonai ėmėsi kurti naują receptą. Jau kitą dieną Lietuvos stende puikavosi sušiai. 

Pirmiausia suši pataluose atsirado 12 mėnesių brandintas sūris DŽIUGAS, vėliau receptas pagerintas jau 36 mėnesių brandintu sūriu DŽIUGAS su lašiša ir juodaisiais ryžiais, netrukus šauniai pavyko pagaminti ir suši su PIK-NIK plėšomo sūrio dešrelėmis. 

Jau devynioliktąjį kartą Varšuvoje įvykusioje tarptautinėje parodoje EUROGASTRO 2015 šiemet savo produkciją pristatė 278 eksponentai iš keturiolikos pasaulio šalių. Žemaitijos gamintojų stende lankytojai galėjo susipažinti ir su kita ŽEMAITIJOS PIENO produkcija. Smalsūs naujovėms parodos dalyviai su malonumu ragavo MILDĖ, MAGIJA, PIK-NIK produktus. Buvo jaučiamas didelis susidomėjimas ir ekologiškais gaminiais. 

bottom of page