top of page

www.lpua.lt > Straipsniai >Vien dar­bu gy­ve­ni­mas neuž­go­žia­mas

XIX DŽIUGIADIENIS Telšiuose

dziug.jpg

„Žemaitijos pieno“ rengiama sūrio DŽIUGAS® tradicinė šventė, vadinama DŽIUGIADIENIU, šiemet visus perkėlė į virtualią erdvę. Su šventės dalyviais „susitikta“ kitaip, tačiau šiuolaikinės technologijos leido įgyvendinti pagrindinį tikslą — nepriklausomų vertintojų pagalba sertifikuoti sūrį bei vesti šventės dalyvius į nuostabią legendinio sūrio skonių kelionę. Šiais metais nepriklausomais kietojo sūrio vertintojais tapo atstovai net iš šešių Europos šalių. 

 

DŽIUGIADIENIS švenčiamas kiekvienų metų gegužės pirmąjį penktadienį — tai siejama su prasidėjusia karvių ganiava ir kietojo sūrio gamybos pradžia. Ilgo brandinimo sūris DŽIUGAS® gaminamas tik iš laisvai besiganančių karvių pieno nuo gegužės iki spalio mėn. pabaigos.
DŽIUGIADIENIS — tai viešo sūrio DŽIUGAS® vertinimo ir sertifikavimo diena, kuri dar kartą įrodo, kad šis sūris, pelnęs net 69 tarptautinius įvertinimus, kviečia ir nepriklausomus įvairių sričių vertintojus. Šiais metais turėjome 15 autoritetingų vertintojų iš Lenkijos, Vokietijos, Prancūzijos, Kroatijos, Vengrijos ir Anglijos. Prie jų prisijungė 4 vertinimo komisijos nariai iš „Žemaitijos pieno“. Įvairių šalių atstovai su skirtingomis patirtimis turėjo galimybę objektyviai vertinti žemaičių sūrį.
Labai džiaugėmės, kad kviestiniai svečiai patvirtino savo dalyvavimą DŽIUGIADIENIO šventėje, o mes jiems galėjome padovanoti unikalią patirtį. Visiems nepriklausomiems sūrio vertintojams buvo išsiųsti profesionaliam vertinimui skirti rinkiniai bei pramoginei degustacijai skirti sūriai su įvairiais prie sūrio derančiais ingredientais.
Virtualus DŽIUGIADIENIS buvo transliuojamas tiesiogiai su sinchronišku vertimu į anglų, vokiečių, prancūzų ir lenkų kalbas net į 6 Europos šalis iš sūrio DŽIUGAS® namų Telšiuose, o renginio vedėjomis tapo prekės ženklo DŽIUGAS® pardavimų ir rinkodaros vadovė Asta Gaubienė bei sertifikuota sūrio DŽIUGAS® žinovė Vydmantė Cirtautaitė.
DŽIUGIADIENIO metu vertinti net 4 brandinimų sūrio mėginiai pagal klasikinius kriterijus — skonį, kvapą, spalvą, išvaizdą ir konsistenciją.
Vertintas Džiugas Mild, brandintas 12 mėnesių, Džiugas Delicate, brandintas 24 mėnesius, Džiugas Gourmet, brandintas 36 mėnesius ir Džiugas Luxurious, brandintas net 48 mėnesius.
Po atsakingiausios renginio dalies — sūrių sertifikavimo — svečiai ragavo sūrį DŽIUGAS®, derino jį su skirtingais ingredientais ir sužinojo daug naudingos ir įdomios informacijos apie kietąjį sūrį. Mūsų svečiai taip pat buvo aktyvūs — savo komentarus ir pojūčius, ragaudami legendinį sūrį, rašė tiesiog pokalbių skiltyje. Taip pat uždavė klausimų, į kuriuos buvo labai malonu atsakyti.
Komisijos nariams išsiųsti sūrio vertinimo sertifikatai pasirašyti virtualiai. Visus su švente pasveikino įmonės generalinis direktorius Robertas Pažemeckas. Padėkos žodį darbštiems žemaičių sūrininkams tarė ir svečiai. Jie buvo sužavėti mitologinio Telšių miesto įkūrėjo milžino Džiugo legenda apie jo stiprią meilę savo išrinktajai ir apie galiūno išminties ir rankų įspūdingiausią kūrinį — sūrį DŽIUGAS®, kurio odisėja nuo Žemaitijos kalvų sklinda per visą pasaulį.
Džiugu, kad garbūs užsienio svečiai virtualiai pajuto bent dalelę Lietuvos ir Žemaitijos, kurios sostinėje gaminamas legendinis sūris DŽIUGAS®. O svarbiausia, kad jie skleidžia gerą žinią apie darbščius žemaičių sūrininkus, kietojo sūrio gamintojus, kurie savo gaminiais garsina Lietuvą visame pasaulyje, taip pat apie mūsų šalies istoriją ir gilias pieno produktų gamybos tradicijas, kurias „Žemaitijos pienas“ skaičiuoja arti šimtmečio — nuo 1924 metų.

 





 

bottom of page