top of page

Žemaičių sūriams Nantviče — visų spalvų medaliai!

IMG_20180730_125742.jpg

121-ąjį kartą Nantvičo (Jungtinė Karalystė) mieste įvykusi sūrių paroda „International Cheese Awards” buvo labai sėkminga vieninteliams iš Lietuvos dalyvavusiems „Žemaitijos pieno“ sūrininkams.

Tradiciškai šioje parodoje dalyvavusios žemaičių įmonės sūriai gavo net keturis apdovanojimus. Įspūdingas renginys „International Cheese Awards“ laikomas didžiausia sūrių paroda visoje Europoje — čia atvyksta geriausių sūrių gamintojai iš viso pasaulio.

Pirmoji renginio diena tradiciškai skirta profesionalams: vertintojams, degustuotojams, gamintojams ir prekybininkams. Šiemet 250 profesionalių arbitrų teismui buvo pateikta daugiau kaip 3700 sūrių, suskirstytų į 260 kategorijų.

„Žemaitijos pieno“ pristatytiems gaminiams teisėjai buvo itin palankūs. Aukso medaliu kategorijoje „Sūris vaikams“ įvertintos plėšomo sūrio dešrelės „Pik-Nik Twiller“, sidabro medalį „Vegetarian cheese“ kategorijoje pelnė kietasis sūris „Džiugas“ 24 mėnesių brandinimo. Kategorijoje „Geriausias naujas pieno produktas“ bronzos medaliu apdovanotas Žemaitijos kefyro kokteilis su bananais ir braškėmis, o „Highly recommended“ apdovanojimo „Catering and food service“ kategorijoje pelnytai įvertintas „Džiugo“ sūris kubeliais.

Antrąją „International Cheese Awards“ dieną renginyje galėjo lankytis visi. Lietuviški sūriai tarp parodos dalyvių buvo itin populiarūs: išparduota viskas, ką „Žemaitijos pieno“ atstovai čia buvo atvežę. Lankytojams buvo siūlomas ne tik kietasis sūris „Džiugas“, bet ir kiti žemaičių įmonės gaminami gardūs produktai.

Anglams žemaičių kietojo sūrio „Džiugas“ unikalus skonis kuo puikiausiai žinomas, nes jo galima įsigyti specializuotose Didžiosios Britanijos sūrių parduotuvėse ir didžiuosiuose šios šalies prekybos tinkluose.

bottom of page