www.lpua.lt > Straipsniai >JUBILIEJINIS DŽIUGIADIENIS
JUBILIEJINIS 20-asis DŽIUGIADIENIS Telšiuose

Net 20 metų iš eilės „Žemaitijos pieno“ rengiama sūrio DŽIUGAS® šventė, vadinama DŽIUGIADIENIU, persikėlė į virtualią erdvę. Su šventės dalyviais „susitikta“ kitaip, tačiau šiuolaikinės technologijos leido įgyvendinti pagrindinį DŽIUGIADIENIO tikslą — nepriklausomų vertintojų pagalba sertifikuoti sūrį bei vesti šventės dalyvius į nuostabią sūrio DŽIUGAS® skonių kelionę.
DŽIUGIADIENIS švenčiamas kiekvienų metų gegužės pirmąjį penktadienį — tai siejama su karvių ganiavos laikotarpiu ir sūrio DŽIUGAS® gamybos pradžia. Ilgo brandinimo sūris DŽIUGAS® gaminamas tik iš laisvai besiganančių karvių pieno nuo gegužės iki spalio mėnesio pabaigos.
DŽIUGIADIENIS — tai vieša sūrio DŽIUGAS® vertinimo ir sertifikavimo diena, kuri dar kartą įrodo, kad sūris DŽIUGAS®, pelnęs net 78 tarptautinius įvertinimus, kviečia ir nepriklausomus įvairių sričių vertintojus.
Šiais metais pasitelkti net 32 kviestiniai vertintojai iš užsienio šalių: Lenkijos, Vokietijos, Prancūzijos, Kroatijos, Vengrijos ir Anglijos, taip pat 5 vertinimo komisijos nariai iš „Žemaitijos pieno“. Įvairių šalių atstovai su įvairiapusėmis patirtimis suteikė galimybę objektyviai vertinti.
Įmonė labai džiaugėsi, kad kviestiniai svečiai patvirtino savo dalyvavimą sūrio DŽIUGAS® šventėje, o Žemaitijos sūrio meistrai jiems galėjo padovanoti unikalią patirtį. Visiems nepriklausomiems sūrio vertintojams buvo išsiųsti profesionaliam vertinimui skirti rinkiniai bei pramoginei degustacijai skirti sūriai su įvairiais prie sūrio DŽIUGAS® derančiais ingredientais.
Virtualus renginys buvo transliuojamas tiesiogiai su sinchronišku vertimu į anglų, vokiečių, prancūzų, vengrų ir lenkų kalbas net į 6 Europos šalis tiesiogiai iš sūrio DŽIUGAS® namų Telšiuose. DŽIUGIADIENIO metu vertinti net 4 brandinimų sūrio mėginiai pagal klasikinius kriterijus — skonį, kvapą, spalvą, išvaizdą ir konsistenciją. Vertintas DŽIUGAS Mild, brandintas 12 mėnesių, DŽIUGAS Delicate, brandintas 24 mėnesius, DŽIUGAS Gourmet, brandintas 36 mėnesius ir DŽIUGAS Luxurious, brandintas net 48 mėnesius.
Po atsakingiausios renginio dalies — sūrių sertifikavimo — svečiai ragavo sūrį DŽIUGAS®, derino jį su skirtingais ingredientais ir sužinojo daug naudingos bei įdomios informacijos apie žemaičių kietąjį sūrį. Svečiai taip pat buvo aktyvūs — savo komentarais ir pojūčiais, ragaudami sūrį DŽIUGAS®, dalinosi tiesiog pokalbių skiltyje. Jie taip pat uždavė klausimų, į kuriuos buvo labai malonu atsakyti.
JUBILIEJINIO DŽIUGIADIENIO šventė pasiekė kiekvieną įmonės darbuotoją, nes visi gegužės 6-osios dieną buvo vaišinami gabalėliu sūrio DŽIUGAS® su lašeliu medaus — taip kiekvienas tapo sūrio DŽIUGAS® ŽINOVU!