top of page

LIETUVOS PIENO ŪKIŲ ASOCIACIJA

Turininga vasara su „Žemaitijos pienu“

www.lpua.lt > Straipsniai >Turininga vasara su „Žemaitijos pienu“

2017-08-24
 
Net 60 moksleivių ir studentų, tarp kurių daugiausiai įmonės darbuotojų ar ūkininkų vaikai, panoro savo vasaros  atostogas praleisti turiningai, darbuodamiesi Žemaitijos sostinės didžiausioje įmonėje — „Žemaitijos pieno“  bendrovėje.
 

        Kad vasara su „Žemaitijos pienu“ patraukli ir laukiama, liudija iškalbūs faktai — kai kas čia sutiko jau  trečią ar ketvirtą darbinį sezoną. O daugiausiai jaunimo darbavosi Šviežių pieno produktų ir Lydytų-fasuotų sūrių gamybos padaliniuose, taip pat Transporto ir Ūkio dalies skyriuose.
         Sveikintina įmonės iniciatyva — apgaubti dėmesiu jauną žmogų nuo pat pirmųjų jo žingsnių naujame kolektyve ir  nuolat juo domėtis. Tuo tikslu, orientuojantis į darbinį grafiką, surengta net po dvejetą simbolinių sutiktuvių  ir išleistuvių. Dalykiškai ir patraukliai pristatyta įmonė, ypač prekių ženklai — legendinis sūris DŽIUGAS, varškės sūreliai MAGIJA, plėšomos sūrio dešrelės PIK-NIK, BMVK mineralinis vanduo TICHĖ ir kt., o kad teorija „kalbėtų“ gyvai,  technologai pavaišino tais produktais, apie kuriuos pasakojo jaunimui.
        Ypač įspūdingos paskutinės jaunimo išleistuvės, įvykusios rugpjūčio 11-ąją, kai su „Žemaitijos pienu“ atsisveikino didžiausias būrys jaunųjų pagalbininkų. Žinoma, ne vienas — iki kitos vasaros.
       Personalo vadybininkė atrankoms Justė Grybinaitė pristatė įmonę ir surengė viktoriną, kurioje daug kas  atskleidė įtvirtintas žinias ne tik apie pačią įmonę, bet ir apie išleistuvių metu pristatytus prekinius  ženklus. Geriausieji apdovanoti atminimo dovanomis. Įdomu buvo bendrauti su gamybos profesionalėmis — Lydytų-fasuotų sūrių gamybos padalinio vadove Lygija Žadeikiene, Sausų pieno  produktų gamybos padalinio vadove Vilija Petrošiene, Sviesto ir sūrių gamybos padalinio vadove Renata  Bučiuviene, kurios negailėjo nuoširdžių sveikinimo ir padėkos žodžių išleistuvininkams. Renginyje šalia įmonėje  gaminamų gardžių produktų karštą popietę labai pritiko „Klaipėdos pieno“ „Baltosios varnelės“ ledai.
      Bet svarbiausia — moksleiviai ir studentai įgijo naujos darbinės patirties ir pajuto, kaip šauniai ir sutelktai dirba „Žemaitijos pieno“ kolektyvas, kurio nedidele dalele bent per vasaros atostogas pasijuto, patys įnešdami jaunatviško polėkio ir gyvybingumo. Nuoširdus bendravimas ir dovanoti padėkos raštai su įrašu, jog įmonė jų laukia atviromis durimis kitą vasarą ir vėliau, kai kam galbūt lems ir tolimesnio profesinio kelio pasirinkimą didžiausioje Vakarų Lietuvoje pieno perdirbimo įmonėje. Puikus pavyzdys — vienas iš šiemet šauniai pasidarbavusių jaunuolių jau pasirinko maisto technologo studijas Kauno technologijos universitete.

A.Dačkevičius.

bottom of page