top of page

LIETUVOS PIENO ŪKIŲ ASOCIACIJA

Kokybės vadovė Vilija Petrošienė džiaugiasi, kad šiemet įmonė pelnė net keturis aukščiausio lygi sertifikatus

 

DŽIUGIADIENIO šventė Telšiuose

2016-05-19

 

 

Šiemet jau ketvirtą kartą, per Džiugo vardadienį, Sūrio DŽIUGAS namuose Žemaitijos sostinėje surengta tradicinė DŽIUGIADIENIO šventė.
Ją, kaip ir ankstesniais metais, lydėjo nuo pat ryto saulės spindulių nepašykštėjusi diena, suteikusi šventės dalyviams puikios nuotaikos.

www.lpua.lt > Naujienos >DŽIUGIADIENIO šventė Telšiuose

            Autoritetinga sūrio DŽIUGAS sertifikavimo komisija suvienijo įvairių sričių atstovus. Joje — „Žemaitijos pieno“ valdybos pirmininkas Algirdas Pažemeckas, gamybos vadovas Ramūnas Dargis, sūrių gamybos padalinio vadovė Renata Bučiuvienė, Ekonomikos skyriaus vadovė — nepriklausoma vertintoja Dalia Karalevičienė, „Nepriklausomų tyrimų laboratorijos“ direktorė Gražina Norkevičienė. Prie jų prisijungė garbūs svečiai. Stipriausiam visų laikų pasaulio žmogui lietuviui Žydrūnui Savickui su dėkingumu tvirtai ranką būtų spaudęs pats mitologinis Telšių įkūrėjas ir žemaičių galiūnas Džiugas, kurio vardu pavadintas sūris garsina Lietuvą pasaulyje. Darbingai buvo nusiteikęs ir Galiūnų federacijos atstovas Gediminas Ramonas su viešniomis — Užsienio reikalų ministerijos Ekonominių santykių departamento direktoriaus pavaduotoja Dalia Kreiviene ir Žemės ūkio ministerijos Kokybės politikos skyriaus vedėja Jolita Matutaityte.
 

      O kokia šventė be svečių iš užsienio, ypač sūrių gurmanų šalies Prancūzijos!
       Šiemet komisijoje kruopščiai mūsiškį sūrį vertino Jean-Louis Galesne. Komisijos nariai, lydimi įmonės specialistų, keliavo į gamybos cechus, kur gaminamas ir brandinamas kietasis sūris DŽIUGAS. Jiems suteikta galimybė iš keliasdešimties tūkstančių sūrių galvų patiems išsirinkti mėginius ir išbandyti sūrininkų įrankius. Tai puikiausiai įrodo, kad įmonės technologai neabejoja gaminamo sūrio kokybe ir visiškai pasitiki atliktu darbu — nesibaiminama vertinti bet kurį sūrį. Paimta ir degustuota visų brandinimų — 12, 24, 36 ir 48 mėnesių — sūrio mėginių, įvertinant pagal klasikinius kriterijus — skonį, kvapą, spalvą, išvaizdą ir konsistenciją.

      Po degustacijos vertinimo komisija ir svečiai rinkosi į Sūrio DŽIUGAS namus. Jų rūsyje laukė naujai parengta ekspozicija apie pieno pramonę laiko vingiuose, taip pat pieno produktų gamybos tradicijas Žemaičių krašte. Šią ekspoziciją numatoma nuolat papildyti.
    Po to iškilmingo renginio dalyje pardavimų ir rinkodaros vadovė Asta Gaubienė paskelbė sūrio vertinimo rezultatus. Aukščiausiai dešimtbalėje sistemoje įvertintas 48 mėnesius brandintas sūris. Jam nedaug nusileido kitų brandinimų sūriai.
   Komisijos nariai pasirašė sūrio vertinimo sertifikatus. Visus maloniai nuteikė žinia, DŽIUGIADIENIO išvakarėse atskriejusi iš Briuselio, apie aukščiausią Krištolinio skonio (Crystal taste award) apdovanojimą legendiniam žemaičių sūriui DŽIUGAS Gourmet, brandintam 36 mėnesius. Tokią nominaciją Europos skonio ir kokybės institutas suteikia tik tiems produktams, kurie trejus metus iš eilės pelno tris aukso žvaigždes iš tiek pat galimų. Žinant, kad autoritetinga komisija skonį ir kokybę vertina akluoju būdu — tai aukščiausias pasiektas laiptelis, ant kurio puikuojasi DŽIUGAS.
    Visus su švente pasveikino įmonės valdybos pirmininkas Algirdas Pažemeckas. Padėkos žodį darbštiems žemaičių sūrininkams tarė ir svečiai.
   aukiuose sūrio DŽIUGAS namuose, už kurių langų Masčio ežero platybėse maudėsi saulės spinduliai, netrūko vaišių. Žinoma, buvo ir tradicinis DŽIUGIADIENIO tortas, pagardintas garsiuoju sūriu, skambėjo muzika, lydima šeimininkų dėmesingumo ir svetingumo. 

bottom of page