top of page

LIETUVOS PIENO ŪKIŲ ASOCIACIJA

2015-08-10

 

Liepos 15 -ąją Milane Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė vykstančioje pasaulinėje parodoje „EXPO 2015“ atidarė Lietuvos nacionalinę dieną. Parodoje, kurios šių metų tema „Pamaitinti planetą — energija gyvenimui“, mūsų šalies atstovai pristato savo kulinarinį ir kultūrinį paveldą.

Kokybės vadovė Vilija Petrošienė džiaugiasi, kad šiemet įmonė pelnė net keturis aukščiausio lygi sertifikatus

 

Prezidentė D.Grybauskaitė DŽIUGO sūriu vaišino Italijos vyriausybės narius

www.lpua.lt > Naujienos >Prezidentė D.Grybauskaitė DŽIUGO sūriu vaišino Italijos vyriausybės narius

Lietuvos stende greta kitų mūsų šalies išskirtinių produktų pristatytas žemaičių sūrininkų pasididžiavimas — kietasis sūris DŽIUGAS. Čia apsilankius mūsų šalies vadovei, „Žemaitijos pieno“ atstovai jai įteikė suvenyrinę DŽIUGO pakuotę. Prezidentė, parodydama lietuvišką vaišingumą, sūriu pavaišino kartu su ja dalyvavusius Italijos vyriausybės narius.
„Šiandien Lietuva ir vėl pasaulio dėmesio centre. Italijoje turime išskirtinę galimybę pasauliui pristatyti savo šalį, parodyti tai, kuo didžiuojamės ir kas mus išskiria iš kitų pasaulio tautų. Lietuviška produkcija vis labiau vertinama ne tik dėl savo unikalios tradicijos, bet ir dėl išskirtinės kokybės“, — sakė šalies vadovė kviesdama pasaulį „paragauti“ Lietuvos, kurios dalelė ir lietuviškasis sūris DŽIUGAS.
Kas 5 metus rengiamoje pasaulinėje parodoje „EXPO 2015“ dalyvauja 147 valstybės ir tarptautinės organizacijos. Tikimasi, kad parodą, kuri išsidėsčiusi 100 hektarų teritorijoje, aplankys daugiau kaip 20 milijonų žmonių iš viso pasaulio — maždaug po 150 tūkst. kasdien. Pasak Prezidentės, tokie renginiai — tai ne tik galimybė milijonams pasaulio gyventojų atrasti Lietuvą, bet ir puiki proga mūsų šalies verslininkams užmegzti kontaktus ir ieškoti naujų rinkų lietuviškiems produktams.
Pusmetį trunkančioje parodoje veikia nuolatinė eksportuotinų produktų paroda, pristatomi Lietuvos mokslininkų išradimai maisto technologijų ir žemės ūkio srityje.

Restoranų festivalyje Gruzijoje


Restoranų festivalis įvyko Mtatsmindos parke, prestižinėje Tbilisio vietoje. Jis organizuojamas 4 metus ir kaskart sulaukia vis didesnio populiarumo. Į renginį patenka tik kviestiniai svečiai, „Žemaitijos pieno“ atstovams buvo garbė būti tarp pakviestųjų šiemet.
Festivalyje pristatyti patys geriausi ir populiariausi restoranai, vyko degustacijos ir konkursas. Restoranų šefai rungėsi, kuris greičiausiai nulups ir taisyklingai supjaustys svogūnus, vėliau iš paslaptingoje dėžutėje rastų produktų, tarp kurių buvo ir  tar-

Kokybės vadovė Vilija Petrošienė džiaugiasi, kad šiemet įmonė pelnė net keturis aukščiausio lygi sertifikatus

kuotas sūris DŽIUGAS MIX, kūrė originalias salotas, paskutiniajame etape dekoravo lėkštę.

Didžiulio susidomėjimo ir teigiamų įvertinimų sulaukė ne tik kietasis sūris DŽIUGAS, bet ir rūkyto sūrio užkandis SNACK. Vos užteko paragauti visiems norintiems.

Alaus festivalis Estijoje

 

Ollesummer festivalis, įvykęs Estijoje liepos 1-4 dienomis ir organizuojamas jau 22-ąjį kartą — didžiausias alaus festivalis Baltijos šalyse. Jame „Žemaitijos pienas“ pristatė kietąjį sūrį DŽIUGAS, rūkyto sūrio užkandį MILDĖ ir plėšomo sūrio dešreles PIK-NIK. Ne tik prekiavome, bet ir siūlėme paragauti, ypač svarbūs ir užmegzti verslo kontaktai.
Festivalyje netrūko ir pramogų: vyko sūrio DŽIUGAS laikymo rungtis, kurią laimėjo stipruolis iš Talino, sūrio galvas ant abiejų ištiestų rankų pečių plotyje išlaikęs net 4 min. 36 sek. 

Kokybės vadovė Vilija Petrošienė džiaugiasi, kad šiemet įmonė pelnė net keturis aukščiausio lygi sertifikatus

Vyrams nutarė nepasiduoti ir moterys. Lietuviškojo sūrio galvą ištiestoje rankoje į priekį ilgiausiai — 3 min. 54 sek. — išlaikė energinga Tartu miesto gyventoja. Festivalio dalyviams suorganizuotas linksmasis PIK-NIK konkursas „Pasiplėšom“. Geriausias rezultatas: sūrio dešrelė į 32 dalis suplėšyta per 4 min. 10 sek.

Sūrio DŽIUGAS namai —    už jūrų marių!

 

Jau galime pasidžiaugti pirmaisiais Sūrio DŽIUGAS namais Amerikoje, kurie  atvėrė duris nedideliame Avon miestelyje. Avon, įsikūręs Konektikuto valstijoje, nors ir neišsiskiria gyventojų  gausa, tačiau yra labai populiarus tarp aplinkinių gyventojų. Miestelyje  susikerta pagrindiniai keliai, vedantys į Konektikuto sostinę Hartfordą  bei jungiantys Bostoną ir New Yorką. Ten įsikūrę lietuvaičiai Asta ir  Andrius Plankiai su pasididžiavimu pristato vietos gyventojams kietąjį  sūrį DŽIUGAS iš Lietuvos, o jaukus interjeras, puiki kava, gardumynai  tikrai garantuos populiarumą.

Kokybės vadovė Vilija Petrošienė džiaugiasi, kad šiemet įmonė pelnė net keturis aukščiausio lygi sertifikatus

DŽIUGAS — didžiausiame Prancūzijos  prekybos tinkle

 

Garsiame prekybos tinkle „Carrefour“, turinčiame net apie 1000 parduotuvių, jau prekiaujama ir lietuvišku sūriu DŽIUGAS! Nuo birželio mėnesio net 189 Hyper marketai prekiauja visu populiariausiu sūrio DŽIUGAS asortimentu, tame tarpe ir tarkuotų sūrių mišiniais DŽIUGAS MIX salotoms, makaronams ir picai. Kituose Super marketuose prekiaujama įvairaus brandinimo laužytu DŽIUGO sūriu.
Labai didžiuojamės šiuo pasiekimu sūrių žinovų šalyje ir tikimės, kad mūsų sūrį pamėgs prancūzai. Optimizmą kelia tai, kad per degustacijas specializuotose sūrio parduotuvėse dauguma ragavusių labai teigiamai įvertino mūsų sūrį. Šiuo metu intensyviai organizuojamos degustacijas visame „Carrefour“ prekybos tinke. 

Populiarinant mūsų sūrį, prisidėjo ir Prancūzijos žurnalas „Profession fromager“ (liet. — Sūrininko profesija). Jame rašoma, kaip sūris DŽIUGAS garsina Lietuvą Prancūzijoje. O internetiniame   tinklapyje   www.socheese.fr    transliuojamas 

Kokybės vadovė Vilija Petrošienė džiaugiasi, kad šiemet įmonė pelnė net keturis aukščiausio lygi sertifikatus

reportažas iš Lietuvos ambasados Prancūzijoje su šalyje dirbančios eksporto vadybininkės Neringos Greičiūtės pasakojimu apie sūrį. 

Pristatomas ne tik sūris DŽIUGAS, bet ir kalbinamas prestižinės specializuotos sūrių parduotuvės „Androuet“ vyr. sūrių žinovas Philippe Cohen. Jis dalijosi savo įspūdžiais apie lietuviškąjį sūrį.

bottom of page