top of page

LIETUVOS PIENO ŪKIŲ ASOCIACIJA

2015-09-01

 

Saldi akimirka tik pabudus, įdienojus — energijos užtaisas atokvėpio minutėlę tarp darbų, vakare — puiki atgaiva smagiame draugų rate. Stiklinė kefyro kokteilio — išskirtinai malonus dienos ritualas. Juk kefyras – ne tik skanus, bet ir labai naudingas mūsų organizmui.

 

Produktams nesunku pajusti silpnybę

 

Vasarą, kuomet oras lepina mus šiluma bei karščiu, ant mūsų stalų vis dažniau atsiranda gėrimų, suteikiančių nepakartojamo gaivumo,tad, užsukę į

Kokybės vadovė Vilija Petrošienė džiaugiasi, kad šiemet įmonė pelnė net keturis aukščiausio lygi sertifikatus

 

„Žemaitijos kefyro“ kokteiliai: skanus, lengvas ir gaivus gėrimas

www.lpua.lt > Naujienos >„Žemaitijos kefyro“ kokteiliai: skanus, lengvas ir gaivus gėrimas

prekybos centrus, lentynose dairomės lengvų ir sveikatingų kokteilių. Vieni tokių — skani „Žemaitijos pieno“ naujiena — „Žemaitijos kefyro“ kokteiliai: natūralaus skonio, sultingų, prisirpusių braškių bei bananų skonio ir aromatingųjų spanguolių ir gomurį glostančių kriaušių skonio kokteilis. Šiems paragavimo vertiems produktams išties nesunku pajusti silpnybę! Nenuostabu, kad pastaruoju metu ne tik plačiajame pasaulyje, bet ir Lietuvoje visu pagreičiu plinta nauja mados tendencija gastronomijos srityje — kefyro pagrindu gaminami gardieji kokteiliai. Gėrimų skoniai nustebins ir sužavės kiekvieną gaivių, iš pieno produktų ruošiamų kokteilių gerbėją, tačiau besimėgaujant jų skoniu, neįmanoma pamiršti ir sveikatingosios gėrimo pusės. „Žemaitijos kefyro“ kokteiliuose gausu baltymų, lengvas produktas yra iki 0,5 proc. riebumo — tai leidžia mėgautis ne tik skaniu, bet ir žmogaus organizmui  vertingu gėrimu.

Ne tik panorus šio to gaivinančio

 

Nekaloringi kefyro kokteiliai mūsų mitybos racione atsiranda ne tik tuomet, kai norisi šio to lengvo ir atgaivinančio. Sugalvojus šiek tiek patobulinti kūno linijas, nedaug angliavandenių turintį, sotumo jausmą suteikiantį, pakankamu skysčio kiekiu organizmą aprūpinantį produktą galima naudoti kaip liekninamąją priemonę, derinant su lengvu ir sveiku maistu. Pavyzdžiui — cinamonu ir džiovintomis slyvomis pagardinta avižine koše. Taip pat kefyro kokteilį tiks gurkšnoti prie greitai virškinamų, organizmą valančių gaivių arbūzų bei ananasų  salotų  arba  prie traškių 

dribsnių, užlietų natūraliu kefyru ir paskanintų vasariškomis uogomis — braškėmis, žemuogėmis, mėlynėmis, avietėmis. Gaivu, gardu, lengva. O juk būtent to labiausiai ir trokštame saulės šviesos, žalumos ir žydėjimo pripildytomis vasaros dienomis!

 

Aut. E.Rupšytė

bottom of page